Kemahiran Asas untuk Menjadi Ahli Strategi Jenama

  • by

Kemahiran Asas untuk Menjadi Ahli Strategi Jenama 2019-2020-2021

Ahli strategi jenama yang baik muncul dari menjalankan rancangan sedar untuk memperoleh pengalaman dan mengasah kemahiran. Pemikiran strategik adalah suatu keharusan, tetapi yang lain dapat dipelajari. Tetapi anda tidak akan belajar dalam program akademik mana pun. Yang berikut adalah perbincangan mengenai asas kemahiran yang perlu anda kembangkan.

Dapatkan Pengalaman Industri
Apabila anda memulakan pemasaran, anda mungkin akan bermula dari bawah sebagai penyelaras atau pembantu. Tidak apa-apa, dan ini akan memberi anda fungsi asas. Perhatikan bagaimana pengurus, pengarah dan pemimpin perniagaan anda yang lain menghampiri fungsi pemasaran.

Belajar Pemasaran Digital
Pemasaran digital adalah komponen penting bagi hampir setiap perniagaan. Ketahui mengenai membina laman web, SEO, SEM, pengiklanan dalam talian dan pemasaran e-mel (kerana anda mungkin sudah biasa dengan media sosial).

Mengasah Kemahiran Menulis Salinan Anda
Pada masa kegilaan Mad Men , para penyalin memimpin visi kreatif. Salin, apabila dipasangkan dengan kreatif yang tepat, berfungsi dengan harmoni untuk mempengaruhi dan memujuk. Belajar menulis tajuk utama, ringkasan, salinan isi dan mungkin beberapa penulisan teknikal. Pemasaran kandungan menguasai landskap pemasaran pada tahun 2019, jadi kemahiran ini akan selalu relevan.

Like Share Please ;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *